Behandlingar

Allmänkirurgi
Ljumskbråck
Åderbråck / Varicer

Åderbråck / Varicer

Åderbråck (varicer) är ytliga vidgade ådror (vener) som kan ge såväl estetiska som funktionella besvär. Besvären varierar från enbart estetiska problem till svullnad, värk, obehag och sprängande känsla i benen. Vid mer avancerade tillstånd uppstår hudförändringar med risk för sårutveckling.

 

Konsultation

Du och din kärlkirurg går igenom dina behov och önskemål med hjälp av en klinisk undersökning samt ultraljud. Där kommer man fram tills vad slags behandling som behövs. Det kan vara laserbehandling, öppen kirurgi, lokalbehandlingar eller en kombination.

 

Operation

Större ingrepp görs ofta i lättare narkos. Mindre kärl kan åtgärdas i lokalbedövning. Operationen tar

1-2 timmar och du stannar kvar på kliniken 3-4 timmar efter operation.

 

Efter operation

 

  • Direkt efter behandling får du ett förband som kommer bytas ut till lämplig kompressionsstrumpa innan hemgång, som du skall använda i 4-6 veckor
  • De flesta går tillbaka till jobbet ett par dagar
  • Vi uppmanar till rörlighet direkt efter ingreppen men du bör undvika fysisk träning i form av tunga lyft, cykla, löpning och simning under några veckor.

 

 

För oss på Specialistkliniken är det viktigt att du känner dig trygg och säker i dina beslut. Vid en konsultation pratar vi om dina önskemål, förväntningar, förutsättningar och vilken eller vilka behandlingar som är lämplig för just dig.

Välkommen att boka en konsultation hos oss på Specialistkliniken!

Garanterat resultat

På Specialistkliniken eftersträvar vi alltid att du är helt nöjd efter en behandling hos oss. Det är vår Trygghetsgaranti – vi erbjuder kostnadsfri justering* och obegränsat antal återbesök.
När du är nöjd är vi nöjda!
*gäller ej om man önskar byta storlek på implantat


Se exempel på före/efter för att se vilka resultat du kan förvänta dig. Avdelningen frågor och svar innehåller mycket matnyttig information före, inför och efter ett ingrepp.

 

så säger våra kunder

Bokade konsultation hos Dr Göran Stålhult och kände direkt stort förtroende för honom.
Han gick noga igenom vad jag kunde förvänta mig utav operationen och hur den skulle utföras.

Lena B.
Behandling: Estetisk plastkirurgi

Så nöjd över både resultatet och omvårdnaden. Tack Dr Magnus Andersson för ett snyggt resultat och fint bemötande. Tack även till övrig personal, jag kände mig trygg och väl omhändertagen.

Pernilla S.
Behandling: Bukplastik