Behandlingar

Plastikkirurgi
Armplastik
Bröstförminskning
Bröstförstoring
Bröstlyft
Bukplastik
Facelift
Fettransplantation
Fettsugning
Halslyft
Indragna bröstvårtor
Näsplastik
Pannlyft / Ögonbrynslyft
Short scar facelift
Utstående öron
Vårtgårdsförminskning
Övre och undre ögonlock

Bröstförstoring

En bröstförstoring görs för att uppnå en bättre generell symmetri med resten av kroppen. Många kvinnor upplever att deras bröst är för små eller så genomförs bröstförstoringen för att återställa bröstens form efter en graviditet eller viktnedgång. Många kvinnor genomgår även en bröstförstoring för att jämna ut symmetrin mellan de två brösten då de kan vara oproportionerligt formade. Det görs även många bröstförstoringar för att förbättra formen på bröst som blivit slappa och hängiga. En annan orsak till att kvinnor genomför en bröstförstoring är att de vill återskapa brösten efter en bröstcancerbehandling.

Konsultationen

Du får träffa en plastikkirurg och gå igenom vilken typ av implantat och placering av dessa som passar just dig. För att bestämma storleken kommer du att få prova med BH-inlägg samt se dina nya bröst med hjälp av 3D-teknik. Ibland kan man behöva komplettera operationen med att samtidigt göra ett bröstlyft om brösten är hängiga och du har betydande hudöverskott. Huruvida ett kompletterande bröstlyft behövs undersöks i samband med din konsultation på kliniken.

Operation

Bröstförstoringen görs i narkos. Det är viktigt att inte röka fyra veckor före och efter en bröstförstoring, framför allt om bröstförstoringen kompletteras med ett bröstlyft.

Efter operationen

Du stannar kvar på kliniken ca 4 timmar efter ingreppet. Efter 4 dygn kan du ta bort bandaget och duscha, men låt tejpen närmast såret sitta kvar. Tejpen närmast såret skall sitta i 14 dagar efter operationen. Detta för att såret skall få läka i lugn och ro. Sätt på ny hudvänlig tejp över såret om den faller av eller blir smutsig. Vi syr med stygn som löser sig upp av sig själv, så du behöver ej ta bort stygn. Du kan börja arbeta efter 1-­3 veckor beroende på vilken typ av arbete du har. Du kan försiktigt börja träna igen efter cirka fem veckor.

Det är vanligt med relativt kraftig smärta de första dagarna efter operationen. Smärtan kan liknas vid mycket kraftig träningsvärk och är kraftigast vid armrörelser, exempelvis när man ska resa sig ur sängen. För de flesta är smärtan borta efter 7-­10 dagar. Det är viktigt att du endast tar de smärtstillande mediciner du fått rekommenderade Vi skriver recept på smärtlindrande tabletter innan du far hem. Oftast räcker det med Alvedon och Diklofenak. Du får erbjudande om återbesök till din kirurg efter 2‐4 veckor efter operationen.

VILL DU SE DINA NYA BRÖST FÖRE OPERATIONEN?

Med Crisalix’s 4D teknologi har du möjlighet att se hur du kommer att se ut efter operationen med hjälp av AR. Ring till kliniken för att boka en kostnadsfri konsultation! Du kan också trycka på knappen nedan för att själv ladda upp dina bilder inför konsultationen.

Om du inte redan har bokat en tid för konsultation, så är det viktigt att du mailar eller ringer kliniken för att boka in en tid när du lagt in dina bilder. Länken på Crisalixsidan är tyvärr ännu inte kopplad till vårt bokningssystem.

Play Video

 

Totalt timmar på kliniken
4-6
Tillbaka i t.ex. arbete
1-3 veckor
Åter i fysisk aktivitet
2-4 veckor

För oss på Specialistkliniken är det viktigt att du känner dig trygg och säker i dina beslut. Vid en konsultation pratar vi om dina önskemål, förväntningar, förutsättningar och vilken eller vilka behandlingar som är lämplig för just dig.

Välkommen att boka en konsultation hos oss på Specialistkliniken!

Garanterat resultat

På Specialistkliniken eftersträvar vi alltid att du är helt nöjd efter en behandling hos oss. Det är vår Trygghetsgaranti – vi erbjuder kostnadsfri justering* och obegränsat antal återbesök.
När du är nöjd är vi nöjda!
*gäller ej om man önskar byta storlek på implantat


Se exempel på före/efter för att se vilka resultat du kan förvänta dig. Avdelningen frågor och svar innehåller mycket matnyttig information före, inför och efter ett ingrepp.

 

så säger våra kunder

Bokade konsultation hos Dr Göran Stålhult och kände direkt stort förtroende för honom.
Han gick noga igenom vad jag kunde förvänta mig utav operationen och hur den skulle utföras.

Lena B.
Behandling: Estetisk plastkirurgi

Så nöjd över både resultatet och omvårdnaden. Tack Dr Magnus Andersson för ett snyggt resultat och fint bemötande. Tack även till övrig personal, jag kände mig trygg och väl omhändertagen.

Pernilla S.
Behandling: Bukplastik