VÅRA BEHANDLINGAR

Hud

Besväras du av oönskad hårväxt? Hos oss kan du bli av med oönskad hårväxt permanent & skonsamt med hjälp av laser.

Oönskad hårväxt upplevs ofta som både jobbigt och frustrerande. Om man tycker det är jobbigt med sin hårväxt finns det många olika metoder men vill man ha ett långvarigt resultat är utbudet mindre.
Vi erbjuder laser och använder ljus för att ta bort håret.

Det finns inget som heter permanent hårborttagning utan vad som är mer rättvisande är istället permanent hårreducering. Man kan aldrig säga att man inte får tillbaks något hår. Vid hormonella förändringar etc, kan hårceller stimuleras och på så vis kan ny hårväxt börja växa. Håranlag som slumrat kan aktiveras på grund av hormonell påverkan såsom efter klimakteriet, mediciner eller av sjukdomar. Det rör sig då om helt nya hårstrån. Men håret som vi lyckas reducera bort genom laserbehandling är borta för alltid.

Kan alla hudtyper och hårtyper behandlas? Har man mörkare hår och ljusare hud, ger det snabbare och bättre behandlingsresultat. Hårborttagning är också effektivare på tjockt hår än på tunt hår. Håret måste alltid innehålla melanin (pigmentet som ger hårstrået dess färg) för att hårborttagningen ska vara effektiv därför fungerar inte metoden på vita och gråa hårstrån. Rött hår kan också vara svårt att behandla då det innehåller mindre pigment.

Riktigt mörk hud går inte att behandla med laser då den mörka huden absorberar energin eftersom den innehåller mycket pigment. Det finns därför kombinationer av hår och hudtyper som inte reagerar bra på hårborttagning med laser.

Hur många behandlingar behöver man göra? Vanligtvis behövs 6-8 behandlingar, med ca 1 månads mellanrum mellan behandlingarna. Exakt hur många som behövs är svårt att säga, då det är olika från person till person, hårfärg, område som ska behandlas, samt hur kraftig hårväxt personen har. Det går bara att behandla de hårsäckar som är i tillväxtfasen och alla hårsäckar är inte i samma fas. Därför måste man vänta ca 1 månad innan nästa behandling görs, så att hårsäckarna hinner byta fas.
Om man avbryter behandlingen innan alla hårsäckar har behandlats kan man uppleva att håret kommer tillbaka.

Välj behandling
Laserbehandling