fbpx
Specialistkliniken Umeå | BRÖSTFÖRMINSKNING
21978
page-template-default,page,page-id-21978,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.6,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

BRÖSTFÖRMINSKNING

Det kan finnas en hel del anledningar varför man vill göra en förändring av sina bröst. Man kan vara missnöjd med storleken eller formen, vilja återställa fasthet och fyllighet som försvunnit i samband med graviditet, ålderspåverkan eller större viktminskning.
Det kan i andra fall röra sig om en förminskning för att avlasta rygg och axlar, samt att det kan bli enklare att utfärda vardagliga sysslor och utöva fysiska aktiviteter. Även män kan besväras av för stor byst, så kallad gynekomasti. Detta kan ge ett kvinnligt intryck och vara generande. I andra fall kan man lida av indragna bröstvårtor som kan orsaka en mängd olika problem. Det har inte bara estetisk betydelse för kvinnor, utan det kan också uppstå funktionella besvär.

 

För oss på Specialistkliniken är det viktigt att du känner dig trygg och säker i dina beslut. Vid en konsultation pratar vi om dina önskemål, förväntningar, förutsättningar och vilken eller vilka behandlingar som är lämplig för just dig, vi utgår från din kropp och dina önskemål, oavsett om det handlar om estetiska värden eller praktiska problem genom skada eller sjukdom.

 

 

Välkommen att boka en konsultation hos oss på Specialistkliniken!

En stor byst kan ofta ge värk i rygg och axlar och kan även vara jobbig att bära vid exempelvis fysisk aktivitet. Genom att göra en bröstförminskning kan du avlasta din rygg och dina axlar samt att den vardagliga aktiviteten kan kännas enklare och smidigare.
Bröstförminskningen görs i narkos och vanligtvis sover du över en natt på klinikens vårdavdelning. Det är viktigt att inte röka två veckor före och efter en bröstförminskning. Om du har gått ner i vikt inför operationen skall vikten vara stabiliserad. Du kan börja arbeta igen efter 1-4 veckor beroende på vilket arbete du har. Träning kan återupptas efter cirka fem veckor.

Bröstförminskning och bröstlyft liknar varandra, den största skillnaden de två i mellan, är att vid ett bröstlyft avlägsnas huvudsakligen hud, medan man vid en bröstförminskning avlägsnas även körtelvävnad. Bystens storlek reduceras ytterligare genom att hudöverskott tas bort och brösten omformas till den önskade storleken. Amningsförmågan kan påverkas negativt av operationen, dock kan 50-75 % av de som opererats amma som vanligt.

Operationen leder till ärr kring bröstvårtorna. Det kan även bli ärr från bröstvårtorna till vecken under brösten och även ibland i vecken. Från början kan ärren vara röda, men ärren bleknar under de efterföljande 6-12 månaderna. Det går inte att förutsäga hur synliga ärren kommer att bli eftersom ärrläkning är väldigt individuell. Beroende på vilken typ av arbete man har kan man börja arbeta igen efter 1-4 veckor och träningen kan återupptas efter 5-6 veckor.

 

 

 

Total tid på kliniken:16-24 timmar
Behandlingstid:2-3 timmar
Åter i t.ex. arbete:1-4 veckor
Åter i fysisk aktivitet:5-6 veckor