fbpx
Specialistkliniken Umeå | BRÖSTLYFT
21969
page-template-default,page,page-id-21969,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.6,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

BRÖSTLYFT

Det kan finnas en hel del anledningar varför man vill göra en förändring av sina bröst. Man kan vara missnöjd med storleken eller formen, vilja återställa fasthet och fyllighet som försvunnit i samband med graviditet, ålderspåverkan eller större viktminskning.
Det kan i andra fall röra sig om en förminskning för att avlasta rygg och axlar, samt att det kan bli enklare att utfärda vardagliga sysslor och utöva fysiska aktiviteter. Även män kan besväras av för stor byst, så kallad gynekomasti. Detta kan ge ett kvinnligt intryck och vara generande. I andra fall kan man lida av indragna bröstvårtor som kan orsaka en mängd olika problem. Det har inte bara estetisk betydelse för kvinnor, utan det kan också uppstå funktionella besvär.

 

För oss på Specialistkliniken är det viktigt att du känner dig trygg och säker i dina beslut. Vid en konsultation pratar vi om dina önskemål, förväntningar, förutsättningar och vilken eller vilka behandlingar som är lämplig för just dig, vi utgår från din kropp och dina önskemål, oavsett om det handlar om estetiska värden eller praktiska problem genom skada eller sjukdom.

 

Välkommen att boka en konsultation hos oss på Specialistkliniken!

Bröstlyft

 

Ett bröstlyft har ofta med utseendet på brösten att göra. Många kvinnor upplever ofta att deras bröst förändras och blir slappare med åldern, något som är helt naturligt. Genom att göra ett bröstlyft återställer man brösten till de högre och fastare bröst du en gång hade.
Vid ett bröstlyft avlägsnas huvudsakligen hud, och det syftar till att minska bröstens överhäng genom att bröstvårtorna flyttas uppåt tillsammans med underliggande bröstkörtelvävnad. Brösten omformas när överskottshuden skärs bort. Ibland kan ett bröstlyft och en bröstförstoring kombineras.

Bröstlyft görs under narkos och vanligtvis sover du över en natt på klinikens vårdavdelning. Viktigt inför en operation är att du är frisk och att inte röka två veckor före och efter operation. Vanligtvis stannar du över en natt på klinikens vårdavdelning. Beroende på vilken typ av arbete man har kan man börja arbeta igen efter 1-3 veckor och träningen kan återupptas efter fem veckor.

Amningsförmågan påverkas ej, men känseln i bröstvårtorna kan bli nedsatt efter operationen men brukar förbättras under det första året.

 

Total tid på kliniken:16-24 timmar
Behandlingstid:1,5-2,5 timmar
Tillbaka på t.ex. arbetet:1-3 veckor
Åter i fysisk aktivitet:5-6 veckor