fbpx
Specialistkliniken Umeå | Bukplastik
22143
page-template-default,page,page-id-22143,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.6,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

BUKPLASTIK

Många män och kvinnor lider av fettöverskott på buken efter en viktnedgång eller graviditet. Ibland kan detta åtgärdas med fettsugning, men finns det ett hudöverskott kan det behövas en bukplastik för att uppnå ett bra resultat. Ingreppet kan se olika ut beroende på hur överskottet ser ut. Man kan då behöva en full bukplastik eller nedre bukplastik.

Han man genomgått en eller flera graviditeter eller tidigare haft kraftig vikt kan man ha uttänjda bukmuskler som åtgärdas samtidigt. I vissa fall kan det även vara nödvändigt att kombinera en fettsugning med en bukplastik, för att uppnå bäst resultat.

 

Konsultation
Vid konsultationen går Du och din plastikkirurg igenom dina behov och önskemål för att sedan komma fram till det ingrepp som är passande för just Dig. Du får information om eventuella risker samt komplikationer och om det räcker med en fettsugning eller om det är nödvändigt med en bukplastik.

 

Operationsförlopp
Oftast införs ingreppet i narkos men kan även utföras i lokalbedövning samt sedering beroende på ingreppets art samt omfattning. Snittet läggs nere vid blygbenet från höft till höft. Huden stramas upp och överflödig hud avlägsnas. Vid en stor bukplastik måste man även flytta på naveln Såren sys ihop med stygn som kroppen tar hand om.

 

Efter Ingreppet
Efter operationen ligger du kvar och vilar i vårt uppvakningsrum där vår erfarne personal tar hand om Dig. Går man igenom en stor bukplastik får man övernatta och får åka hem dagen efter. Återbesök till ansvarig kirurg sker efter ca 2 veckor. Du kommer att behöva bära kompressionsplagg i ca 6 veckor för bästa resultatet. Konvalescenstiden är varierande efter en bukplastik och behovet av sjukskrivning är beroende av din arbetssituation.

 

 

För oss på Specialistkliniken är det viktigt att du känner dig trygg och säker i dina beslut. Vid en konsultation pratar vi om dina önskemål, förväntningar, förutsättningar och vilken eller vilka behandlingar som är lämplig för just dig, vi utgår från din kropp och dina önskemål, oavsett om det handlar om estetiska värden eller praktiska problem genom skada eller sjukdom.

 

 

Välkommen att boka en konsultation hos oss på Specialistkliniken!