fbpx
Specialistkliniken Umeå | Bukplastik
22143
page-template-default,page,page-id-22143,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.6,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

BUKPLASTIK

Många män och kvinnor lider av fettöverskott på buken efter en viktnedgång eller graviditet. Ibland kan detta åtgärdas med fettsugning, men finns det ett hudöverskott kan det behövas en bukplastik för att uppnå ett bra resultat. Ingreppet kan se olika ut beroende på hur överskottet ser ut. Man kan då behöva en full bukplastik eller nedre bukplastik.

Han man genomgått en eller flera graviditeter eller tidigare haft kraftig vikt kan man ha uttänjda bukmuskler som åtgärdas samtidigt. I vissa fall kan det även vara nödvändigt att kombinera en fettsugning med en bukplastik, för att uppnå bäst resultat.

 

Konsultation
Vid konsultationen går Du och din plastikkirurg igenom dina behov och önskemål för att sedan komma fram till det ingrepp som är passande för just Dig. Du får information om eventuella risker samt komplikationer och om det räcker med en fettsugning eller om det är nödvändigt med en bukplastik.

 

Operation
Ingreppet utförs i narkos. Snittet läggs nere vid blygbenet från höft till höft. Huden stramas upp och överflödig hud avlägsnas. Vid en stor bukplastik måste man även flytta på naveln. Såren sys ihop med stygn som kroppen tar hand om. Efter operationen sover du en natt på kliniken.

 

Efter operationen

  • Gå framåtlutad i 3 dagar
  • Ta gärna promenader, men avvakta med aktiv träning i 2 månader
  • Använd gördel i 2 månader
  • Tejpa ärren och undvik solexponering så länge de är röda
  • Ibland behöver du sjukskrivning, beroende på vilket jobb du har

 

Välkommen att boka en konsultation hos oss på Specialistkliniken!