fbpx
Specialistkliniken Umeå | FACELIFT
23294
page-template-default,page,page-id-23294,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.6,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

FACELIFT

Med åren mister huden och stödvävnaderna i ansiktet sin spänst och lagret av underhudsfett blir tunnare. Detta ger en slappare och rynkigare hud som gör att naturliga veck och linjer i ansiktet förstärks så påsar och rynkor uppstår.

Vid ett ansiktslyft stramas underliggande vävnad och huden upp vilket ger ett slätare, piggare och mer ungdomligt utseende.

 

Frågor och svar om ansiktslyftning:

 

Vad händer inför ett ansiktslyft?
Det första är en konsultation hos plastikkirurg. Där går man igenom dina önskemål, kirurgen ger sina synpunkter och tillsammans bestämmer ni vad som skall göras.

 

Hur går operationen till?
Operationen sker under narkos. Inför operationen träffar du din plastikkirurg för planering och ritning. Ett snitt läggs i tinningen, runt örat och hårfästet bakom örat. Eventuellt litet snitt under hakan för fettsugning.

Operationstid 2-3 timmar.

 

Vad händer efter operationen?
Du tas till din säng på uppvakningsavdelningen där du blir kvar minst 4 timmar för övervakning och kontroll. När du piggnat till, ätit och druckit får du gå hem med ett förband som lagts på operationssalen. Dagen efter får du komma tillbaka för byte av förband till en sk gördel som det är bra att använda så mycket som möjligt under 1 vecka. Återbesök efter 1 v med suturtagning.

De blåmärken som uppstår vid op brukar blekna efter 7-10 dagar. Telefonnummer till kliniken och plastikkirurgen får du med dig samt recept på smärtstillande läkemedel.

 

Vad kan man förvänta sig för resultat?
Detta beror på vad dina förutsättningar är inför operationen och vad som gjorts.

Målet är ett piggare och ungdomligare utseende och att du fått en förbättring av vad som diskuterades före operationen. Slutresultatet ser man först efter 3-6 månader men när den akuta blånaden lagt sig efter drygt 1 vecka kan du vara som vanligt.

 

Hur länge håller ett ansiktslyft?
Den uppstramning man gör av vävnaden är bestående. Detta innebär att man ”dragit tillbaka tiden” ett antal år och ett nytt läge för åldrandet. Hur fort det går är individberoende.

Ansiktslyft håller betydligt längre än enklare metoder som trådlyft etc.

 

Syns ärren efter ett ansiktslyft mycket?
Ärret hamnar i hårbärande område i tinningen, örats främre linje och bakom örat. Det brukar synas mycket litet när det bleknat. Det är viktigt att skydda ärren mot sol den första tiden.

 

Vad finns det för risker me ansiktslyft?
Vid all kirurgi finns risk för blödning och infektion. Ansiktet har god cirkulation och infektioner är mycket ovanliga. Man har god sikt och lätt att kontrollera de små blödningar som uppstår vi denna operation. Det finns nerver som styr ansiktets motorik men de ligger djupare än det skikt man opererar i vid ansiktslyft.

 

Vad händer om man inte blir nöjd?

Om det uppstår något som du inte är nöjd med, tex någon ojämnhet försöker vi i möjligaste mån åtgärda detta då vi vill att du skall vara nöjd med ingreppet.

 

Vad kostar ett ansiktslyft?