fbpx
Specialistkliniken Umeå | Facelift
22327
page-template-default,page,page-id-22327,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.6,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

FACELIFT

Normalt åldrande innebär att ansiktets naturliga fettansamlingar minskar och sjunker med tiden samtidigt som huden blir tunnare samt mindre elastisk. Mindre underhudsfett och volym i ansiktet i kombination med mindre spänst i huden leder till att ansiktet hänger ned en del. Förutom tyngdkraft och ärftliga faktorer, kan även rökning, överdriven exponering för sol, alkohol, diet, stress, stor viktnedgång, andra miljöfaktorer samt vissa sjukdomar påskynda denna process.

 

Vid en ansiktslyftning stramas/lyfts hud och dess underliggande vävnad upp. Överflödig hud avlägsnas för att förbättra hakans, käklinjens och halsens utseende. De djupa vecken från näsvingarna till mungiporna (nasolabialveck) slätas ut, men finare rynkor och veck kring munnen kan kräva andra behandlingar så som hudslipning, peeling eller laser.

 

Ett ansiktslyft föryngrar utseendet med ett antal år men stoppar inte åldrandeprocessen. Ingreppet kan också kombineras med övre/nedre ögonlocksplastik.

 

Konsultation

Vid en konsultation innan operationen går Du och Din kirurg noga igenom Dina önskemål och förutsättningar. Din kirurg utför en noggrann analys av Ditt ansikte. Du kommer att informeras om ingreppet, risk för komplikationer, eftervård samt förväntat resultat, då det är viktigt att ha realistiska förväntningar. Ingreppets omfattning fastställs utifrån Dina önskemål, mängden hudöverskott och hudens elasticitet. 

 

Operationen

Operationen utförs i sk sedering då man får lugnande och smärtstillande i nål eller i vissa fall i narkos. Ärret placeras väl dolt i tinningregionen, ovanför, framför samt bakom örat och kommer att synas väldigt lite när det gått en tid.

 

Efter operationen

° Efter operationen får Du ligga kvar 2-4 timmar på kliniken efter ingreppet. 

° Förbandsbyte dagen efter till gördel som skall bäras 1 v. 

° Du får räkna med viss svullnad och missfärgning under de första dagarna efter operationen vilket kan minskas om man försöker bädda så man sover med huvudet lite högre än vanligt. 

°Du kommer att få både muntlig och skriftlig information och e-recept i samband med hemgång. Återbesök efter ca 1 månad. 

 

 

 

För oss på Specialistkliniken är det viktigt att du känner dig trygg och säker i dina beslut. Vid en konsultation pratar vi om dina önskemål, förväntningar, förutsättningar och vilken eller vilka behandlingar som är lämplig för just dig.

 

Välkommen att boka en konsultation hos oss på Specialistkliniken!