fbpx
Specialistkliniken Umeå | Fettsugning
22097
page-template-default,page,page-id-22097,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.6,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

FETTSUGNING

Fettsugning är en våra vanligaste metoder som används för skulptering av kroppen genom reducering av oönskade depåer av underhudsfett hos såväl män som kvinnor.

Det är en lämplig metod för behandling av lokaliserade fettdepåer som inte är i proportion till övriga kroppen och när man önskar en mer definierad eller slätare kontur i vissa kroppsdelar. Bäst resultat får man om huden har god elasticitet och kvalitet eftersom fettsugning inte har någon större åtstramande effekt på huden. Efter proceduren kan det ibland förekomma smärre ojämnheter i de områden som har behandlats.

Man kan behandla flertal områden med fettsugning. Vi behandlar framför allt mage, midja (kärlekshandtag), höfter, skinkor, lår, knän, vader, bröst, rygg, överarmar och hals.
Ibland kan man behöva kombinera fettsugning med andra ingrepp för att uppnå ett kosmetiskt mer tilltalande resultat. Fettsugning är en metod man kan ta till för reduktion av oönskade fettdepåer, det är inte ett alternativ till träning eller viktnedgång.
Bra kosthållning och stabil vikt leder till ett jämnt och bra resultat.

 

Konsultation
Innan ingreppet går Du och din kirurg noggrant igenom Dina önskemål och förutsättningar. Du informeras då om ingreppet, risker samt komplikationer, eftervård samt förväntat resultat. Ingreppets omfattning fastställs utifrån Dina önskemål, mängden underhudsfett och hudens elasticitet.

Operationen kan utföras i sedering (lugnande medel) eller narkos utifrån dina önskemål. Ärren blir millimeterstora och kommer inte att synas efter några månader. Utifrån önskemål samt omfattningen på ingreppet kan man övernatta på kliniken för bästa omhändertagande.
Vår personal som är erfaren kommer att se till att Du får en smärtfri och behaglig vistelse för att tryggt kunna åka hem på morgonen.

 

Efter ingreppet
Första tiden efter operationen får man viss svullnad, ömhet samt blåmärken. Du kommer att få både muntlig och skriftlig information, e-recept och eventuellt sjukintyg i samband med hemgång. Beroende på område kan man även behöva bära korsett eller gördel en tid. Den första kontrollen sker vanligtvis efter 2 veckor.

 

 

För oss på Specialistkliniken är det viktigt att du känner dig trygg och säker i dina beslut. Vid en konsultation pratar vi om dina önskemål, förväntningar, förutsättningar och vilken eller vilka behandlingar som är lämplig för just dig, vi utgår från din kropp och dina önskemål, oavsett om det handlar om estetiska värden eller praktiska problem genom skada eller sjukdom.

 

 

Välkommen att boka en konsultation hos oss på Specialistkliniken!