fbpx
Specialistkliniken Umeå | G. MICHAEL HESS
23149
page-template-default,page,page-id-23149,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.6,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

G. MICHAEL HESS, M.D.
Ryggkirurg, Smärtbehandlingsspecialist

Georg Michael Hess, M.D., är en internationell specialist inom ortopedisk kirurgi och interventionell smärtbehandling. Som instruktör inom ortopedisk kirurgi och avancerade minimalinvasiva tekniker är han främst verksam på internationella medicinska avdelningar.

Dr Hess har arbetat i många prestigefyllda, kliniska avdelningar i Tyskland, Schweiz och Kanada (Marienkrankenhaus Orthopaedic Clinic i Düsseldorf, Centre for Bone and Joint Surgery vid Gut Clinic i St. Moritz, Schweiz, Centre for Spine Treatment vid Orthopödische Klinik i München, Orthopaedic Surgery Clinic i München, OCM, l’Hôpital Saint-François d’Assise University Hospital i Quebec, Kanada, Beta Klinik i Bonn, etc.). Med mer än 1500 amgångsrika endoskopiska ingrepp är Dr Hess en av de mest erfarna endoskopiska kirurgerna i Europa och världen.

 

I mer än tio år har Dr. Hess specialiserat sig på avancerade endoskopiska ingrepp i ryggraden, där han förvärvat förstklassiga erfarenheter av olika tekniska och terapeutiska förfaranden. I sin praktik koncentrerar han sig på injicerbara behandlingar i hals-, bröst- och ländrygg, inklusive termoterapi för facettlederna och diskar.

 

Han är författare till mer än hundra expertpresentationer och föreläsningar. Dr. Hess delar med sig av sin erfarenhet som oberoende författare eller medförfattare till ett ertal artiklar och studier i Europa och världens experttidskri er. Dr Hess är recensent för den prestigefyllda, specialinriktade internationella tidskriften, Pain Medicine. Som en internationellt, resande kirurg delar han regelbundet med sig av sin expertis på prestigefyllda symposier och pedagogiska seminarier.

 

Professionellt medlemskap
• German Interventional Spine Society (2006-2015 prezident)
• British Pain Society
• Spine Intervention Society (SIS) (since 2003 Master Instructor)
• World Federation of Minimal Invasive Spine Surgery and Techniques Societies (founding member)