fbpx
Specialistkliniken Umeå | Halslyft
22332
page-template-default,page,page-id-22332,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.6,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

HALSLYFT

Vid åldrande förändras området runt haka och hals genom att hud och muskler förslappas och det kan bildas ett överskott. Det kan också vara ett överskott av fett under hakan.

Enbart fettsugning under hakan och på halsen utan uppstramning av hud fungerar bra endast då det ej är ett hudöverskott.
Vid halslyft stramas muskler och hud upp och man skapar en tydligare profil och jämnare hals.

 

Konsultation

Vid en konsultation innan operationen går Du och Din kirurg noga igenom Dina önskemål och förutsättningar. Din kirurg utför en noggrann analys av Ditt ansikte. Du kommer att informeras om ingreppet, risk för komplikationer, eftervård samt förväntat resultat, då det är viktigt att ha realistiska förväntningar. Ingreppets omfattning fastställs utifrån Dina önskemål, mängden hudöverskott och hudens elasticitet. 

 

Operation

Utförs i sedering samt lokalanestesi. Fettsugning haka-hals samt snitt från framför örat till hårlinjen bakom örat, huden lossas och underliggande muskulatur stramas upp med speciella djupa stygn. Operationen tar ca 2 timmar.
I de fall där det är en isolerad isärdragning av ytlig halsmuskulatur kan ett enklare ingrepp utföras med ett snitt under hakan..

 

Efter operationen

°Du blir kvar på kliniken ca 2 timmar. 

°Förbandet byts vanligen dagen efter till gördel som bärs under 1 vecka.

°Återbesök efter ca e månad. 

 

 

För oss på Specialistkliniken är det viktigt att du känner dig trygg och säker i dina beslut. Vid en konsultation pratar vi om dina önskemål, förväntningar, förutsättningar och vilken eller vilka behandlingar som är lämplig för just dig.