fbpx
Specialistkliniken Umeå | HUD
21704
page-template-default,page,page-id-21704,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.6,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

HUD

En dermatolog (hudläkare) är en specialistläkare som bedömer och behandlar sjukdomar i hud, hår, naglar och slemhinnor närmast huden. Det finns ca 3000 hudsjukdomar vilka kan drabba vuxna och barn.

 

På Specialistkliniken tar vår hudläkare emot patienter med olika typer av hudbesvär, han bedömer allt som har med huden att göra och gör utredningar, provtagningar och ordinerar behandling för dina besvär. Till de vanligaste hudsjukdomarna hör exempelvis akne, psoriasis, allergier, födelsemärken, vårtor, eksem, herpes, kliande utslag, hudtumörer och hudutslag orsakade av allergier. Ibland kan det vara nödvändigt för hudläkaren att ta prover från hud, hår, naglar eller slemhinnor för att ge dig rätt behandling.

 

En hudläkare kan också hjälpa dig om du har rynkor, akneärr, pigmentförändringar, solskadad hud, åldersfläckar eller om du önska ta bort förändringar som ger dig kosmetiska eller funktionella besvär. Andra behandlingsmetoder som en hudläkare använder sig av är olika lasrar, frysning av hud eller slemhinnor med flytande kväve, skrapning och diatermi.

 

Kontakta oss idag så berättar vi mer!