fbpx
Specialistkliniken Umeå | Laserbehandling
22119
page-template-default,page,page-id-22119,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.6,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

LASERBEHANDLING

På specialistkliniken använder vi det modernaste inom Alexandritlasern (Candela Gentlelase pro). Fördelen med Gentlelase pro jämfört med äldre versioner av gentlelase är att den behandlar större ytor på kroppen på mycket kortare tid och tack vare den stora variationen i pulslängden och energin kan man behandla fler åkommor än enbart hår.

 

Om man också jämför Alexandritlaser och intensiv pulsad ljus (IPL) är bägge effektiva för att ta bort hår men fördelarna med alexandritlasern är dess fokus på just färgen i hårsäckarna vilket gör att den penetrerar vävnaden mera effektivt och resulterar i en permanent hårborttagning.

Hur går det hela till?

Innan en behandling startar kommer vår hudläkare att bedöma vilken hud och hårtyp du har. Att bedöma hudtypen är viktig för att skräddarsy behandlingen så att lagom mängd energi riktas mot hårsäcken.
Detta för du ska få maximal effekt utan biverkningar. I samband med första besöket kommer du också att veta hur laser fungerar, vad man ska förvänta sig i effekt och vilka risker det finns med laserbehandling av hår. En viktig sak att känna till är att hårsäckar växer i olika faser och kan bara påverkas med laser i deras tillväxtfas. Därför krävs det ett antal behandlingar innan man kan nå det förväntade resultatet.

 

Gör behandlingen ont?
Behandling med Alexandritlaser brukar gå bra för de flesta och många beskriver laserpulsarna som varma stick. Skulle det vara så att du upplever behandlingen jobbig kan vi lägga bedövningskräm på huden så att pulsarna inte känns.

 

Kan man behandla alla typer av hår och hud ?
Personer med vit/grå hår svarar mycket dålig på Alexandritlaser medan de med mörkt hår svarar mycket bra på behandlingen. Det finns dock andra behandlingsformer än laser för de med vit/grå hår som din läkare kan erbjuda dig.
Alexandritlaser på väldigt mörk hy är inte att rekommendera då risken för biverkningar är stora (Fitzpatrik hudtyp VI). Även om du har en mörk hud kan du ändå känna dig trygg med att träffa en hudläkare som är van att behandla alla hudtyper och denne kommer att lägger upp en behandlingsplan som anpassas utifrån dina förutsättningar.

 

Gör ni även intim laserbehandling?
Ja det gör vi. Diskutera gärna dina önskemål läkaren när du kommer för en laserkonsultation. Då kan du få mer information om hur behandlingen går till och vad du ska tänka på.

 

Ska man tänka på något innan eller efter laserbehandling?
Vi vill gärna att du rakar bort håret när du kommer för en behandling. Du kan dock spara ett område på några centimeter för bedömning.
För att minimera risken för färgförändringar på huden innan eller efter behandlingen rekommenderar vi solskyddsfaktor 25 på huden 2-3 veckor före och efter en behandling mellan april-september. Detta gäller även under vinterhalvåret om man ska till fjällvärlden eller på solsemester utomlands. Med Alexandritlaser kan man behandla andra tillstånd än enbart hår.

 

Exempel på dessa tillstånd är:
Åldersvårtor
Vissa pigmentfläckar på huden
Blåa kärl runt ögonen
Venösa sjöar på läppar
Ytlig skin rejuvination av huden
Pseudofolliculitis barbae (rakfinnar)

 

Oftast räcker 1-3 behandlingar för att uppnå resultat. För att få mer information om hur behandlingen går till och hur mycket det kostar rekommenderar vi en laserkonsultation med vår hudläkare.