fbpx
Specialistkliniken Umeå | Pannlyft / Ögonbrynslyft
22330
page-template-default,page,page-id-22330,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.6,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

Endoskopiskt Pannlyft / Ögonbrynslyft

Normalt åldrande innebär att huden blir tunnare och mindre elastisk. För pannans del kan det innebära utveckling av djupare horisontella veck, gradvis sänkning av ögonbrynen samt djupare vertikala veck (bekymmersrynkor) mellan ögonbrynen. Förutom ärftliga faktorer, kan även rökning och överdriven exponering för sol påskynda hudens åldrande. Sänkning av ögonbrynen kan resultera i ett ”trött” eller ”argt” utseende.

 

Vid pannlyft lägger man två till 3 cm långa snitt i hårbärande område och med hjälp av titthålsteknik lossas vävnaden från pannbenet och stramas upp samt sätts på plats med hjälp av suturer eller biologiskt nedbrytbara krokar. De djupa vecken slätas ut, ögonbrynens placering förbättras och utseendet kommer att föryngras med ett antal år.

 

Ingreppet kan också kombineras med ögonlocksplastik.

 

 

Konsultation

Vid en konsultation innan operationen går Du och Din kirurg noga igenom Dina önskemål och förutsättningar. Din kirurg utför en noggrann analys av Ditt ansikte. Du kommer att informeras om ingreppet, risk för komplikationer, eftervård samt förväntat resultat, då det är viktigt att ha realistiska förväntningar. Ingreppets omfattning fastställs utifrån Dina önskemål, mängden hudöverskott och hudens elasticitet. Operationen utförs i trygg och säker narkos. Ärret placeras väl dolt i hårbärande parti och kommer inte att synas efter några månader.

 

Efter operationen

Efter operationen får Du stanna på kliniken i minst fyra timmar Vår erfarna personal ser till att Du får en smärtfri och behaglig vistelse.Du får räkna med viss svullnad och missfärgning under de första dagarna efter operationen. Du kommer att få både muntlig och skriftlig information och e-recept i samband med hemgång. Den första kontrollen sker vanligtvis efter 7- 10 dagar.

 

 

För oss på Specialistkliniken är det viktigt att du känner dig trygg och säker i dina beslut. Vid en konsultation pratar vi om dina önskemål, förväntningar, förutsättningar och vilken eller vilka behandlingar som är lämplig för just dig.

 

Välkommen att boka en konsultation hos oss på Specialistkliniken!