fbpx
Specialistkliniken Umeå | Pannlyft / Ögonbrynslyft
22330
page-template-default,page,page-id-22330,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.6,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

Endoskopiskt Pannlyft / Ögonbrynslyft

Hudens normala åldrande innebär att den blir tunnare och mindre elastisk över tid. Då ögonlockshuden är relativt tunn, kan man successivt utveckla ett överskott i form av lös hud på både övre och nedre ögonlock. Överskott av ögonlockshud kan resultera i ett ”trött” utseende. Tillståndet kan också förvärras av att underliggande fett buktar ut med tiden, ögonlocken kan då få en påsliknande form med variation under dygnet.

 

Övre ögonlocksplastik är ett av de vanligaste plastikkirurgiska ingreppen. Vid operationen avlägsnas överflödig hud, muskel och eventuellt överskott av fett.

Undre ögonlocksplastik varierar tillvägagångssättet mer beronde på behov och innefattar en uppstramning av vävnaden. 

 

 

Konsultation

Vid en konsultation innan operationen går Du och Din kirurg noga igenom Dina önskemål och förutsättningar. Du kommer att informeras om ingreppet, risk för komplikationer, eftervård samt förväntat resultat, då det är viktigt att ha realistiska förväntningar. Ingreppets omfattning fastställs utifrån Dina önskemål, mängden hudöverskott och underliggande fett. 

 

Operation

Operationen tar cirka 30 min (övre ögonlock) eller 60 min(nedre ögonlock) och utförs i lokalbedövning eller lätt narkos. Ärren brukar synas väldigt lite efter några veckor. 

 

 

Efter operationen

° Efter operationen får du vila med huvudet i högläge samt en kylmask över ögonen ca 60 min. Vår erfarna personal ser till att Du får en smärtfri och behaglig vistelse för att tryggt kunna åka hem samma dag. 

° Du får räkna med viss svullnad och missfärgning kring ögonen under de första dagarna efter operationen.

° Du kommer att få både muntlig och skriftlig information och e-recept. 

° Den första kontrollen med suturtagning sker vanligtvis efter ca 7 dagar hos en av våra sjuksköterskor.

 

 

För oss på Specialistkliniken är det viktigt att du känner dig trygg och säker i dina beslut. Vid en konsultation pratar vi om dina önskemål, förväntningar, förutsättningar och vilken eller vilka behandlingar som är lämplig för just dig.