fbpx
Specialistkliniken Umeå | Epiduroskopi
22665
page-template-default,page,page-id-22665,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.6,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

EPIDUROSKOPI

Epiduroskopi är en utmärkt procedur för patienter med ihållande, eller nyligen uppkommen, ryggsmärta efter ryggkirurgi (FBSS, failed back surgery syndrome). Källan till smärtan är oftast på grund av epidural bros i ryggradskanalen, som irriterar ryggradsroten eller orsakar förträngning av epiduralrummet.

 

Metoden är effektiv för patienter där konventionell behandling inte gett önskat resultat, och för dem där smärtan är ohanterlig. En särskild nål placeras i den naturliga öppningen av korsbenet (i sakralkanalen) under lokalbedövning, och med hjälp av röntgenvisualisering.

 

Ett endoskop förs in genom nålen, och fibrös vävnad avlägsnas med laser eller radio ekvent ablation under ständig visuell vägledning. I händelse av en trång ryggradskanal sätts en ballongkateter in, som möjliggör dess utvidgning och bidrar till att ge en tydlig bild av arbetsutrymmet. Tiden för ingreppet varierar mellan 20 till 60 minuter. Patienten har lokalbedövning under hela proceduren.