fbpx
Specialistkliniken Umeå | Short scar facelift
23712
page-template-default,page,page-id-23712,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.6,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

SHORT SCAR FACELIFT

Normalt åldrande innebär att ansiktets naturliga fettansamlingar minskar och sjunker med tiden samtidigt som huden blir tunnare samt mindre elastisk. Mindre underhudsfett och volym i ansiktet i kombination med mindre spänst i huden leder till att ansiktet hänger ned en del. Förutom tyngdkraft och ärftliga faktorer, kan även rökning, överdriven exponering för sol, alkohol, diet, stress, stor viktnedgång, andra miljöfaktorer samt vissa sjukdomar påskynda denna process.

Vid ett short scar facelift görs ett något kortare snitt än vid ett fullt ansiktslyft och man lyfter inte lika mycket på hud och underliggande vilket gör att denna operation lämpar sig för de som har lite mindre av ovanstående symtom. Denna operation lämpar sig även mindre för de med mycket överskott på halsen eller platysma(tunna halsmuskeln) som tappat spänst.

Vid operationen stramas/lyfts hud och dess underliggande vävnad upp. Överflödig hud avlägsnas för att förbättra hakans, käklinjens och halsens utseende. De djupa vecken från näsvingarna till mungiporna (nasolabialveck) slätas ut, men finare rynkor och veck kring munnen kan kräva andra behandlingar så som hudslipning, peeling eller laser.

Ett short scar facelift föryngrar utseendet med ett antal år men stoppar inte åldrandeprocessen. Ingreppet kan också kombineras med övre/nedre ögonlocksplastik.

 

Optid 1,5 -2 h

Tid på klin 4 h efter op

Gördel 1 v

Svullnad missfärgning ca 8 dagar

I fysisk aktivitet 4-6 v