fbpx
Specialistkliniken Umeå | AVANCERAD SMÄRTBEHANDLING
21899
page-template-default,page,page-id-21899,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.6,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

AVANCERAD SMÄRTBEHANDLING – Behandlingsportfölj

Minimalinvasiva ingrepp utförs hos Specialistkliniken av EuroPainClinics® Sverige under sakkunnig ledning av erfarna och certifierade specialister inom endoskopiska procedurer och interventionell smärtbehandling. Ett stort antal av ingreppen tillhör kategorin endoskopiska procedurer.

 

De åtgärder som föreskrivs av EuroPainClinics® Sverige är:

• ENDOSKOPISK DISKEKTOMI
• ENDOSKOPISK RIZOTOMI
• EPIDUROSKOPI
• ANDRA MINIMALINVASIVA PROCEDURER

 

Minimalinvasiva operationer sker med hjälp av röntgenguidning, endoskopiska procedurer sker med användning av både en endoskopisk kamera och röntgenguidning. Den största fördelen med ett minimalinvasivt ingrepp är dess skonsamhet. Operationen kräver endast ett insticksställe (för att införa kamera och instrument) som är 0,5-1,0 cm stort. Efter operationen sys snittet samman med 1-2 stygn. Patienten ligger på magen under operation, och får lokalbedövning, lätt sedering, eller allmän bedövning. Beroende på vilken typ av operation, tar den 20 till 90 minuter.

 

Minimalinvasiva och endoskopiska procedurer sker som dagkirurgi. Efter ingreppet, och den rekommenderade vilotiden (vanligtvis en period av 120 minuter), återvänder patienten hem.

 

Om du är i behov av smärtlindring så kan ett mottagningsbesök med bedömning bokas. Beroende på orsak till smärtan och smärtans svårighet finns olika möjligheter till behandling. Till exempel medicinering, blockader, radiofrekvensbehandling. Ibland kombineras flera behandlingsmetoder.

 

FÖRDELARNA MED MINIMALINVASIVA OCH ENDOSKOPISKA PROCEDURER

 

Minimalinvasiva ingrepp har avsevärda fördelar för patienten, jämfört med konventionella ISMISS1 operationer:

– MINSKAD RISK FÖR NERVSKADA
– MINSKAD BILDNING AV EPIDURAL FIBROS
– SNABBARE ÅTERHÄMTNING OCH ÅTERGÅNG TILL ARBETE
– MINIMERAD RISK FÖR INFEKTION
– MINDRE KIRURGISKA SNITT OCH TRAUMA

 

Alla åtgärder som föreskrivs av EuroPainClinics® Sverige bygger på evidensbaserad medicin (EBM), och regleras av de internationella normerna som fastställts av SIS (Spine Intervention Society). I detta sammanhang är vi i den positionen att

– inte varje patient är lämplig för denna typ av behandling,
– inte varje patient kommer känna samma smärtlindring,
– en minimalinvasiv operation är inte den bästa metoden för varje patient.

Den specifika behandlingen bestäms därför individuellt, för varje enskild patient, på basis av en tvärvetenskaplig, medicinsk bedömning.

 

Exakt diagnos, grunden för framgångsrik behandling

 

Hos EuroPainClinics® Sverige prioriterar vi lokalisering och identifiering av smärtkällan, genom att ställa en exakt diagnos av ryggraden.

Behandlingsstarten föregås av en detaljerad bedömning av resultat från avbildningsmetoder såsom MRT (magnetisk resonanstomogra ) och CT (datortomogra ), en granskning av sjukdomshistoria och patientens allmänna hälsa.

Vi använder era olika typer av diagnostiska förfaranden för att exakt fastställa smärtkällan; Detta tar ungefär 15 minuter. Detektering av smärtkällan gör det möjligt för oss att bestämma det mest e ektiva förfarandet, och de mest lämpliga behandlingsmetoderna.

 

Några av de diagnostiska åtgärderna har även en terapeutisk effekt och kan ge smärtlindring under en längre tid, då det injiceras läkemedel på smärtpunkten. Emellertid är det ofta nödvändigt att gå vidare med en mer permanent lösning, i form av terapeutiska ingrepp.

 

I fall med smärta i ländrygg, cervix och bröstryggrad, fokuserar vi på de vanligaste möjliga källorna till smärta:
– FACETTLEDERNA
– NERVRÖTTERNA
– DISKARNA
– SAKROILIAKALEDEN

 

Om det behövs så kan även hjälp med vidare kontakt för eventuell operation eller behandling av sjukgymnast ges då det bedöms lämpligt.

Välkommen att kontakta oss på Specialistkliniken så berättar vi mer!