fbpx
Specialistkliniken Umeå | Svettningar
22107
page-template-default,page,page-id-22107,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.6,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

SVETTBEHANDLING

Svettningar (hyperhidros) indelas i primär och sekundär form. Primär hyperhidros är lokalt, symmetrisk och debuterar tidigt medan sekundär hyperhidros engagerar många delar av hudkostymen och kan vara kopplad till andra sjukdomar.

 

De flesta personer med primär hyperhidros svettas i armhålorna. Svettningarna är så pass besvärliga att det påverkar livskvaliteten och kan leda till funktionella besvär för patienterna.

Det finns många olika behandlingar för primär hyperhidros men en av de effektivaste är att injecera botulinumtoxin i huden vilket minskar svettningarna under en viss tidsperiod.

 

Behandlingarna måste dock upprepas eftersom botulinumtoxinet är så pass ytliga i huden så att man behöver oftast ingen bedövning inför en behandling. Botulinumtoxin har få biverkningar och toleras väl av nästan alla patienter.

 

Har du funderingar kring hyperhidros eller behandlingar med botulinumtoxin är du Välkommen att kontakta oss på Specialistkliniken så berättar vi mer!